Veelgestelde vragen

Hopelijk vind je hier direct een antwoord op je vraag. Zo niet, aarzel niet om te bellen met
088 - 543 2500 of stuur een mail naar onze sales afdeling.

Waarom Flexible Lease van DirectLease?
Wat is leasen?
Waarom moet ik leasen?
Kan iedereen een auto leasen bij DirectLease?
Wat kost het?
Ben ik gebonden?
Wat als het anders loopt dan verwacht?
Wat als ik schade rijd?
Waarom hebben jullie dit beperkte aanbod?
Zijn alle auto’s altijd nieuw?
Kan ik de auto later overnemen?
Werken jullie met een aanbetaling?
Gaat alles bij jullie via het internet?
Hoe is de brandstof geregeld bij Flexible Lease?
Kan ik zelf bepalen waar de auto wordt gekocht?
Waar ga ik naar toe voor onderhoud aan de auto?
Kan ik mijn auto ook in een andere kleur krijgen ?
Kan ik accessoires en/of opties toevoegen aan mijn auto ?
Zijn de bedragen op de site exclusief btw?
Hoe lang kan ik in de auto rijden?
Welke schades vallen onder de categorie gebruiksschades en welke niet?

Waarom Flexible Lease van DirectLease?

Tijden veranderen, maar de leasemarkt zit al jaren vast aan hetzelfde model. Ondernemers verlangen in het huidige economische klimaat van hun leasemaatschappij meer flexibiliteit bij de invulling van hun mobiliteitsbehoefte.
Met name de mogelijkheid om tussentijds van (lease)verplichtingen af te kunnen, zonder dat dit gepaard gaat met hoge verbrekingskosten, is belangrijk bij de keuze van een leverancier.

 

Flexible Lease van DirectLease is een flexibel transparant en scherp geprijsd leaseproduct dat uniek is in de huidige markt. Het biedt de flexibiliteit en transparantie die je als ondernemer van een moderne zakenpartner mag verwachten. Het 4 jaar durende contract is na het verstrijken van het eerste jaar maandelijks opzegbaar. Alleen de meer gereden kilometers worden verrekend.

Geen afkoopkosten, geen verbrekingsvergoeding, geen boete!

omhoog

Wat is leasen?

Het leasen van een auto betekent dat je voor een langere periode betaalt voor het gebruik van een auto die juridisch en economisch eigendom blijft van de leasemaatschappij. De kosten van reparatie, onderhoud, verzekering en belastingen (indien van toepassing) zijn voor rekening van de leasemaatschappij (de "lessor"). De klant (de "lessee") betaalt hiervoor een maandelijks bedrag (de "leasetermijn") gebaseerd op een vastgesteld jaarkilometrage en een bepaalde looptijd in maanden.

omhoog

Waarom moet ik leasen?

Als je zakelijk een nieuwe of jonge auto wilt rijden, is leasen vaak de beste oplossing. Een aantal kosten is namelijk vooraf goed in te schatten, denk hierbij aan afschrijvings- en onderhoudskosten. Je legt de risico's hiervan bij de leasemaatschappij. Bovendien kun je je met leasen volledig focussen op je eigen business en laat je het beheer van de auto over aan de leasemaatschappij. Zo bespaar je uiteindelijk tijd en dus geld!

omhoog

Kan iedereen een auto leasen bij DirectLease?

Alleen ondernemers met een actieve inschrijving bij de Kamer van Koophandel kunnen bij ons een auto leasen o.b.v. ons product Flexible Lease. Ook startende ondernemers, zzp'ers en kleinere ondernemingen zijn bij ons van harte welkom. Uiteraard maakt een creditcheck onderdeel uit van de acceptatieprocedure. Voor particuliere lease verwijzen we je graag naar ons Private Lease product:  Private Lease van DirectLease

omhoog

Wat kost het?

Dat is vooral afhankelijk van welke auto je kiest en hoeveel je rijdt. In ieder geval zijn wij volledig transparant in hoe jouw keuzes je maandtarief bepalen. Met de online calculator zie je altijd direct wat je gaat betalen. Geen verrassing dus en prima te budgetteren.

omhoog

Ben ik gebonden?

Ja en nee. Leasen is iets anders dan huren. Dat vertaalt zich dan ook in een lagere maandlast. Wij hanteren altijd een contractduur van 4 jaar maar al na 1 jaar kun je op ieder moment van het contract af, zonder onverwachte kosten. Dat is echt een prettig idee en geeft je de ruimte om bijvoorbeeld spontaan naar een grotere auto over te stappen of de auto van een vertrekkende medewerker in te leveren.

omhoog

Wat als het anders loopt dan verwacht?

Het loopt altijd anders dan verwacht, dat is zeker en hoort bij het ondernemen. Daarom is dat voor ons geen enkel probleem. Het is natuurlijk wel zo prettig om van te voren enigszins te kunnen inschatten wat dat met je kosten gaat doen. Rijd je bijvoorbeeld een tijdje veel meer dan gedacht, dan koop je gewoon extra kilometers in tegen de vaste prijs per kilometer die we samen vooraf hebben vastgelegd. Geen verrassingen dus.

omhoog

Wat als ik schade rijd?

Schade rijden is natuurlijk heel vervelend, met name voor jou zelf. De reparatie van de auto is standaard verzekerd. Wanneer je tijdens de reparatie een vervangende auto nodig hebt wordt dat door ons geregeld. Zonder extra kosten. Alleen wanneer de schade veroorzaakt is door eigen schuld is er sprake van een eigen risico zoals dat gebruikelijk is bij autoverzekeringen.

omhoog

Waarom hebben jullie dit beperkte aanbod?

Wij werken alleen met de meest courante en populaire modellen. En dat zijn in deze tijd nu eenmaal de (kleinere) zuinige en milieuvriendelijke auto’s. Deze auto’s hebben een interessante leaseprijs en zijn allemaal fiscaal aantrekkelijk. Wanneer je qua auto wat meer maatwerk en uitvoering wilt kun je kijken op www.directlease.nl.

omhoog

Zijn alle auto’s altijd nieuw?

Als jij dat wilt krijg je altijd een nieuwe. Maar regelmatig hebben we ook een hele jonge (niet nieuwe) auto staan die we je heel snel en voordelig kunnen aanbieden. Of hij is wel nieuw maar staat al bij ons op de parkeerplaats. In dat geval kun je de kleur of uitvoering niet meer veranderen, maar kun je wel snel rijden!

omhoog

Kan ik de auto later overnemen?

Ja, dat kan zeker maar je bent uiteraard tot niets verplicht. Als klant heb je altijd het eerste recht van koop zolang je de auto nog in gebruik hebt.

omhoog

Werken jullie met een aanbetaling?

Afhankelijk van de prijs van de auto vragen wij je een aanbetaling te doen voordat wij de auto bij de dealer bestellen. Die aanbetaling is al verwerkt in het maandtarief dat op de site vermeld staat. Dus naast  de aanbetaling is het maandtarief de enige kostenpost die je nog betaalt voor het rijden van de auto (los van meer gereden kilometers en brandstof uiteraard).

 

En zit het even tegen met jouw eigen business en heb je even geen mobiliteitsbehoefte dan lever je de auto gewoon weer in!

omhoog

Gaat alles bij jullie via het internet?

Ja en nee, alles kán volledig digitaal. Van uitzoeken, vergelijken, bestellen tot rapportages gedurende het contract. Maar natuurlijk kun je ons altijd bellen of bezoeken, we ontmoeten je graag! En in geval van nood staan onze hulpdiensten 24/7 voor je klaar.

omhoog

Hoe is de brandstof geregeld bij Flexible Lease?

Brandstof is een directe kostenpost voor jou als ondernemer en zit niet in het maandelijkse leasetarief. Dit kunnen we niet leuker, maar wel gemakkelijker voor je maken door je een MTC kaart (multi tank card) ter beschikking te stellen. Hiermee tank je zorgeloos bij alle tankstations in Nederland. Je betaalt ons maandelijks een brandstofvoorschot dat vervolgens (de maand erna) wordt verrekend met je werkelijk gemaakte tankkosten aan de pomp. Automatisch heb je hiermee voldoende onderliggende stukken voor je eigen administratie als het gaat om op te voeren kosten en btw-teruggaaf.

omhoog

Kan ik zelf bepalen waar de auto wordt gekocht?

DirectLease koopt de auto zelf bij een geselecteerde dealer. Zodra de auto afleverklaar bij de dealer staat kun je hem zelf ophalen óf wij brengen hem bij je langs (kosten € 50).

omhoog

Waar ga ik naar toe voor onderhoud aan de auto?

De keuze door wie je het onderhoud laat uitvoeren is geheel aan jou. Enige voorwaarde is dat het een officiële merkdealer van het betreffende merk moet zijn.

omhoog

Kan ik mijn auto ook in een andere kleur krijgen ?

Ja, dat is geen probleem. Om de site overzichtelijk te houden tonen we uitsluitend de meest verkochte kleuren op de site, maar wil je een kleur die niet in ons lijstje staat, dan kun je dat aan ons doorgeven tijdens het bestelproces.

omhoog

Kan ik accessoires en/of opties toevoegen aan mijn auto ?

Ja, dit is mogelijk maar wel binnen bepaalde grenzen.  Als jij aangeeft in welke auto je geinteresseerd bent, dan nemen wij contact met je op om jouw wensen of aanpassingen door te spreken.  Je ontvangt dan van ons een op maat gesneden persoonlijke offerte.

omhoog

Zijn de bedragen op de site exclusief btw?

Ja, alle bedragen zoals maandelijkse leasetermijn, prijs per meerkilometer en de aanbetaling zijn altijd exclusief btw, tenzij anders vermeld. Catalogusprijzen van auto's en prijzen van opties en accessoires zijn inclusief btw.

omhoog

Hoe lang kan ik in de auto rijden?

De contracten worden afgesloten voor 48 maanden of  maximaal 150.000km (voor benzine auto's) en 180.000km (voor diesel auto's).Eventueel langer doorrijden kan ook zolang de maximale kilometrages niet zijn overschreden.

Langer rijden mag dus zeker maar je blijft vrij om na het eerste jaar het contract op ieder moment op te zeggen.Flexibiliteit boven alles!

omhoog

Welke schades vallen onder de categorie gebruiksschades en welke niet?

DirectLease hanteert een duidelijke richtlijn voor wat wij noemen gebruiksschades. Dit zijn schades aan een auto die horen bij het gebruik ervan. Om de duidelijkheid te creëren waar je als berijder recht op hebt, hebben we een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die we tijdens het contract gemeld willen zien. Doe je dit laatste niet, dan kunnen we deze schade volledig op jou verhalen. In het document "inname protocol" vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het inleveren van je auto. Inname protocol DirectLease

omhoog

Wie zijn wij?

Wij hebben zo onze eigen ideeën over hoe leasen echt werkt!
Over DirectLease

Overtuigd?

Overtuigd? - Flexible lease van DirectLease Bekijk onze selectie auto’s en zie meteen wat het je zal kosten. Geen addertjes.
Bekijk de auto's

Vragen?

Aarzel niet en neem contact met ons op! Mail, bel of kom langs.
Antwoorden